Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


sütiik

 dióskifli: 

 

Hozzávalók: 
30 dkg rizsliszt, 20 dkg margarin, 10 dkg kristálycukor, 15 dkg darált dió, 1 csomag vaníliás cukor, 1 egész tojás

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi alapanyagot hozzáadjuk és jól összedolgozzuk. Hűtőben 1-2 órát pihentetjük. Ezután ceruza vastagságúra sodorjuk, 5-6 cm-es csíkokra vágjuk és kifliket formálunk belőle. Vajazott sütőlapra tesszük, s nem túl forró sütőben inkább csak szárítjuk, mint sütjük. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk

 

 

 

almáskalács:

Hozzávalók:

8 dkg vaj, 2 tojás, 10 dkg cukor, 20 dkg liszt, fél csomag sütőpor, késhegynyi fahéj, tejföl, 50 dkg hámozott, 8 részre vágott alma

Elkészítés:

A vajat cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sütőporral kevert lisztet és annyi tejfölt, hogy sima tésztát kapjunk. Legvégén belekeverjük a fahéjat és a fehérjék kemény habját. Zsírozott s lisztezett formába tesszük, kirakjuk almával, behintjük cukorral, és 30percig sütjük.
 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< December / 2019 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 31414
Hónap: 1625
Nap: 72